Social

#plati compensatorii #disponibilizari #companii de stat #protectia angajatilor disponibilizati

Peste 10.000 de romani ar putea fi disponibilizati pana in 2018

Aproximativ 10.000 de angajati ai companiilor si regiilor de stat ar putea ramane fara loc de munca pana in 2018, prin aplicarea planurilor de disponibilizare.

Numarul estimat al persoanelor care vor beneficia de plati compensatorii este indicat intr-un document guvernamental, anexat ordonantei de urgenta privind protectia angajatilor disponibilizati, obtinut de Mediafax.

"Comisia pentru munca a avut in atentie, in mod deosebit, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

Astfel, s-a estimat ca, in urma aplicarii planurilor de disponibilizare din cadrul societatilor nationale, regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si a regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, numarul beneficiarilor acestor masuri de protectie va fi in jur de 10.500 de persoane", se arata in comunicatul Comisiei.

Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea