Social

#eliberare Mosul #Mosul #isis

Peste 1 milion de oameni, in pericol! Irak-ul si SUA au inceput lupta pentru eliberarea orasului Mosul

Azi-dimineata, primul ministru irakian, Haider al-Abadi, a anuntat ca fortele armate irakiene sprijinite de SUA si celelalte state membre ale coalitiei internationale au inceput batalia decisiva pentru eliberarea orasului irakian Mosul, aflat sub controlul Statului Islamic.

Ofensiva in vederea recuceririi orasului, al doilea cel mai important din tara, era planuita de mai multe luni. Mosulul se afla sub controlul Statului Islamic din iunie 2014.

Cucerirea orasului Mosul ar putea dura saptamani si “posibil chiar mai mult”, a anuntat luni un inalt comandant american, informeaza AFP.

“Aceasta operatiune pentru preluarea controlului asupra celui de-al doilea oras ca marime in Irak va dura probabil saptamani, posibil mai mult”, a avertizat general-locotenentul Stephen Townsend, noul comandat al coalitiei internationale antijihadiste conduse de SUA.

“Batalia se anunta lunga si dificila, insa irakienii s-au pregatit si noi ii vom sustine”, a dat asigurari Townsend.

“Suntem increzatori ca partenerii nostri irakieni vor invinge in fata inamicului nostru comun si vor elibera Mosulul si restul Irakului de ura si brutalitatea ISIL”, a mai declarat Ashton Carter, la numai cateva ore dupa ce premierul irakian Haider al-Abadi a anuntat inceperea ofensivei.

Sursa foto: parstoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea