Social

#urgenta #protocol #interpret #apel #surdo-muti #videotelefon

Persoanele surdo-mute vor putea accesa serviciul de urgenta 112

Persoanele surdo-mute vor putea accesa serviciul de urgenta 112 daca detin un videotelefon, fiind incheiat in acest sens un protocol de colaborare intre Ministerul Muncii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, ANCOM si o serie de asociatii ale persoanelor cu dizabilitati psihosenzoriale.

"In vara trecuta anuntam acest proiect, care astazi deja se piloteaza si care va fi implementat la nivel national. Prin acest proiect, persoanele cu dizabilitati, in special auditive, vor putea sa foloseasca serviciul de urgenta 112", a declarat secretarul de stat Denisa Patrascu.

Secretarul a explicat ca in acest moment la serviciul 112 Buzau exista un interpret mimico-gestual, care preia mesajele prin videotelefon si le transmite dispeceratului. Toate apelurile primite, indiferent din ce judet vin, urmeaza sa fie directionate catre aceeasi persoana.

Conform datelor detinute de Ministerul Muncii, in acest moment moment la nivel national sunt 23.373 de persoane surdo-mute, 111 dintre ele fiind institutionalizate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea