Social

#covid # persoane fumatoare #internare #ati

Persoanele care au cele mai mari sanse sa ajunga internate in spital cu forme grave de Covid au in comun acest obicei

Medicii atrag atentia ca persoanele care au mari sanse sa ajunga internate in spital cu forme grave de Covid sunt fumatoare.

 

Potrivit rezultatelor unui studiu recent, fumatorii au cele mai mari sanse sa moara din cauza complicatiilor in urma infectiei cu covid. Fumatorii au cu 60%-80% mai multe sanse de a fi internati in spital cu Covid-19 si, de asemenea, mai multe sanse de a muri din cauza acestei boli, sugereaza datele, conform The Guardian.

Medicul Ashley Clift de la Universitatea din Oxford si colegii sai s-au bazat pe fisele medicale ale medicilor de familie, pe rezultatele testelor Covid-19, pe datele privind internarile in spital si pe certificatele de deces pentru a identifica asocierile dintre fumat si severitatea Covid-19, din ianuarie pana in august 2020, la 421.469 de participanti la studiul UK Biobank – toti acestia fiind, de asemenea, analizati anterior din punct de vedere genetic.

Conform analizelor facute, fumatorii au prezentat 80% sanse sa fie internati si sa moara de covid, in comparatie cu persoanele care nu au fumat niciodata.

Pentru a realiza acest studiu, Clift si echipa sa au utilizat o tehnica numita randomizare mendeliana, care foloseste variantele genetice pentru un anumit factor de risc – in acest caz, variantele genetice care contribuie la faptul ca o persoana este mai predispusa sa fumeze sau sa fumeze mult – pentru a obtine dovezi suplimentare pentru o relatie cauzala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea