Social

#intepaturi de capuse #boala lyme #capuse

Pericolul intepaturilor de capuse: primul caz de boala Lyme de anul acesta in Romania

La Galati a fost inregistrat primul caz de boala Lyme din 2016! Este vorba despre o fetita de 5 ani, care a fost intepata de capusa in timp ce se juca cu o pisica. Parintii au dus-o imediat la spital, iar, in urma analizelor de laborator, medicii galateni au confirmat boala!


“In ultima saptamana a fost confirmata o persoana de sex feminin, in varsta de cinci ani, cu boala Lyme. Este primul caz de boala Lyme inregistrat anul acesta. Copilul este din mediul rural si nu a avut nevoie de spitalizare indelungata. A fost internat o zi pentru evaluare”, a declarat Liliana Iordachescu, purtatorul de cuvant ala DSP Galati.

Medicii specialisti recomanda celor muscati sa vina imediat la spital pentru indepartarea cu atentie a capusei si tratament de specialitate.

Boala Lyme se transmite prin capuse infectate si provoaca afectiuni ale pielii, ale articulatiilor, iar in cazurile mai grave, afecteaza chiar si inima sau sistemul nervos. Lyme mai este numita si “boala cu o mie de fete” pentru ca simptomele acesteia pot fi deseori confundate cu cele ale altor afectiuni.

Iata recomandarile expertului Acasa.ro dr Ioana Silvia Simian pentru evitarea intepaturilor de capusa. 


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea