Social

#dereglarea climei #nivel co2 #dioxid de carbon

Pericol urias. Concentratia de dioxid de carbon a fost depasita!

Ne sufocam! Nivelul dioxidului de carbon din atmosfera creste ingrijorator de repede si chiar a fost depasita concentratia medie prognozata.

Agentia americana de observari oceanice si atmosferice a dat publicitatii o cifra care i-a speriat pe specialisti. Concentratia lunara de CO2 din atmosfera a depasit in martie 2015, pentru prima data in epoca postindustriala, nivelul de 400 parti per milion (ppm) la nivel global.

Cifra reflecta o cursa accelerata a fenomenului de incalzire globala, iar specialistii in mediu sunt de parere ca dereglarea climei este un fenomen in plina derulare, care va fi mult prea rapid pentru ca anumite plante si anumite specii de animale sa poata sa evolueze si sa se adapteze la noile habitate, scrie descopera.ro.

Pana la revolutia industriala, concentratia de CO2 din atmosfera terestra nu a depasit valoarea de 300 ppm intr-un interval de timp de cel putin 800.000 de ani.

Sursa foto: news.nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea