Social

#copil #computer #scoala

Performantele scolare, afectate de computer

In timp ce politicienii sustin accesul la internet pentru toti copiii, studiile arata ca exista o legatura intre micutii care au acces la internet si scaderea rezultatelor la invatatura .

Un studiu realizat in Carolina de Nord, citat de futurepundit.com, sustine existenta unei legaturi intre accesul copiilor la PC-uri si internet de mare viteza si rezultatele scolare, in special ale celor din ciclurile inferioare.

Elevii din clasele 5-8 tind sa obtina rezultate mai proaste la scoala odata ce au acces la tehnologia moderna, arata studiul realizat de Universitatea Duke.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 150.000 de elevi, pana in 2005, deoarece cercetatorii au vrut sa evite explozia site-urilor de socializare, care ocupa din ce in ce mai mult timp in viata celor mici.

"Ne-am oprit cu studiul la anul 2005, ca sa nu intram in generatia Facebook si Twitter. La acel moment, tehnologia era mult mai primitiva. Programele de mesagerie erau populare atunci, iar apoi lucrurile au evoluat. Chiar daca adultii considera computerele un instrument de productivitate , copilul obisnuit nu impartaseste aceasta perceptie", a afirmat unul dintre realizatorii studiului, citat de Ziare.com.

Copii folosesc astfel internetul in primul rand pentru a se juca, ignorand dezvoltarea lor intelectuala chiar daca au acces la foarte multa informatie utila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea