Social

#perchezitii #evaziune #evaziune fiscala

Perchezitii de amploare in Capitala si alte 27 de judete din tara

Politistii vor efectua 205 perchezitii in Capitala precum si in 27 de judete ale tarii. Vizate sunt atat persoane fizice cat si firme urmarite penal pentru evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la 6 milioane de lei.

Faptele de evaziune fiscala au fost comise in perioada incepand din 1 ianuarie 2014, 75 de persoane sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala. Sunt vizate in special firmele care vand articole de imbracaminte si incaltaminte. Potrivit unor surse judiciare, firmele vizate in ancheta vindeau articolele de imbracaminte si incaltaminte in magazine de tip "orice produs la 15 lei".

"Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice ca, in perioada 01.01.2014 - 31.10.2015, reprezentantii legali ai unor societati comerciale cu sediul in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov si puncte de lucru deschise in mai multe judete din tara, s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale, fie prin omisiunea inregistrarii contabile si declararii fiscale a tuturor veniturilor incasate in urma comercializarii de articole de imbracaminte si incaltaminte, precum si prin inregistrarea contabila si declararea fiscala a unor achizitii ce nu reflecta operatiuni reale", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei, citat de mediafax.ro.

In urma perchezitiilor, mai multe persoane pe numele carora au fost emise mandate, vor fi duse la audieri, la sediul Politiei Capitalei.

"Actiune se inscrie in planul de masuri al M.A.I. pentru asigurarea unui climat de liniste publica in perioada sarbatorilor de iarna, protectia cetateanului fata de practicile comerciale ilicite si insanatosirea mediului de afaceri", a mai precizat Politia Capitalei.

Potrivit mediafax.ro, anchetatorii au descins la sediile unor societati comerciale din Bucuresti si din judetul Ilfov, precum si la puncte de lucru ale acestora din judetele: Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea, precum si la locuintele reprezentantilor acestor firme.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea