Social

Perchezitia lui Nastase, la mina unui lipovean

PSD se va impotrivi din nou cererii de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase pe motiv ca nici aceasta nu a fost semnata de Botos. Liderii PNL vor sa boicoteze sedinta, dar nu stie daca PD, UDMR si PC vor actiona la fel.

Argumentul liderilor PSD este acela ca Monica Macovei a trimis aceeasi cerere semnata de procurorul Daniel Morar , desi, conform Constitutie, cererea ar trebui semnata de Ilie Botos . O vom supune dezbaterii si votului. Intrucit e aceeasi cerere, vom veni cu argumentele de data trecuta, ne-a declarat Miron Mitrea. Victor Ponta are o pozitie si mai dura. Este o dovada de impertinenta. Prima data am crezut ca e vorba despre prostie, dar e rea-vointa. Monica Macovei, trimitind aceeasi cerere, vrea deliberat sa prelungeasca acest circ mediatic, spune Victor Ponta. In scrisoarea atasata cererii, ministrul Justitiei afirma ca nu este nevoie de semnatura procurorului general invocind legea.

PNL boicoteaza sedinta

Reprezentantii PNL au declarat ca nu vor accepta supunerea la vot, ci vor cere ca ea sa fie trimisa direct plenului, conform regulamentului. Dupa mine, ar trebui iesit din sedinta, dar ce ne facem daca ramin ceilalti din Coalitie?, este de parere liberalul Titu Gheorghiof. PD nu concepe sa nu voteze pentru perchezitionarea lui Nastase. Daca o sa se voteze iar prost, Coalitia va trebui sa reflecteze foarte serios la viitorul sau, a avertizat Cristian Radulescu , liderul grupului PD.

Ignat poate inclina balanta

Soarta cererii de perchezitie depinde in primul rind de prezenta la sedinta a reprezentantilor puterii. Dintre cei 13 membri ai Biroului Camerei, sase sint de la PSD si PRM, si sase de la Coalitie. Votul decisiv ar putea fi cel al deputatului minoritatii lipovene, Miron Ignat. Saptamina trecuta, Ignat a votat alaturi de PSD, insa el n-a putut fi contactat sa spuna cum va vota astazi. Coalitia a primit insa o mina de ajutor din partea lui Mircea Geoana care i-a recomandat lui Nastase atit public, cit si in particular sa se abtina de la vot atunci cind se va supune aprobarii cererea de perchezitie. Daca Nastase nu va vota, inseamna ca in Biroul Permanent al Camerei PSD si PRM vor avea doar cinci oameni. Daca reprezentatii Coalitiei nu vor chiuli, cererea de perchezitie va fi pe muchie de cutit. (F.C., L.G.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea