Social

Pentagonul nu prea mai are bani pentru salariile soldatilor

Ministerul american al Apararii a avertizat ca fortele terestre nu-si vor mai putea plati militarii dupa 15 iunie, daca membrii congresului nu aproba rapid cererea de majorare bugetara, al carei vot este in impas, relateaza AFP.

Acesta este cel mai recent episod din confruntarea dintre Congresul majoritar democrat si administratia Bush pe tema cererii de majorare bugetara de 108 miliarde de dolari in cadrul bugetului pe anul fiscal 2008.

Banii sunt destinati sustinerii financiare a operatiunilor din Irak si Afganistan. „Nu vom mai avea bani pentru a plati militarii dupa 15 iunie, daca membrii Congresului nu actioneaza fie pentru aprobarea majorarii, fie pentru a ne da autoritatea de a efectua trans-ferurile de bani", a explicat purtatorul de cuvant, Geoff Morrell .

Secretarul apararii, Robert Gates , a scris Congresului pentru a-l incuraja sa voteze aceasta majorare bugetara inainte de 26 mai, ziua in care se aduce un omagiu combatantilor cazuti la datorie. Aceasta nu este insa singura problema cu care se confrunta Pentagonul. Recent, Departamentul de Stat a anuntat ca nu dispune de suficient personal pentru a raspunde nevoilor Ministerului Apararii de a consolida echipele care se ocupa de reconstructia Irakului si Afganistanului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea