Social

#pentagon #razboi neconventional #terorism #state in razboi

Pentagonul intra oficial in razboi neconventional cu teroristii

Pentagonul a oficializat intr-o directiva importanta strategica pe care o da "razboiului neconventional ", cu insurgentii si teroristii.

Pentagonul pune razboiul neconventional declarat teroristilor pe acelasi plan cu "razboiul conventional" dintre state. Acest document, semnat luni de vicesecretarul apararii, Gordon England, spune ca "razboiul neconventional este din punct de vedere strategic la fel de important ca cel conventional" si afirma necesitatea "ameliorarii competentelor Pentagonului in materie de razboi neconventional", relateaza AFP.

Acest gen de conflict acopera activitatile de contraterorism, de contrainsurgenta, precum si "operatiunile de stabilizare" in "tarile fragile", definite de acum ca "o misiune-cheie". Directiva preconizeaza "mentinerea capacitatilor ce permit Departamentului Apararii sa fie eficient in materie de razboi neconventional ca si in materie de razboi conventional".

Printre misiunile acoperite de aceasta directiva de 12 pagini, Washingtonul trebuie sa ajute la sporirea capacitatilor militare ale tarilor partenere, sa sustina natiunile amenintate de adversarii "neconventionali" sau "sa creeze un mediu stabil si sigur in statele fragile", pentru a impiedica formarea de sanctuare extremiste. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea