Social

Pentagonul a pierdut sute de componente pentru focoase nucleare

In ultima vreme, scandalurile privind diverse incurcaturi legate de armamentul nuclear al SUA s-au tinut lant. In martie, presedintele George W. Bush a trebuit sa-i ceara scuze omologului sau chinez, Hu Jintao, dupa ce, in 2006, SUA a livrat Taiwanului, din greseala, componente pentru rachete nucleare.

Anul trecut, Aviatia Militara americana a trebuit sa dea explicatii privind un alt incident, in care un bombardier a „plimbat” degeaba sase rachete nucleare. Ca sa puna capacul, Pentagonul a recunoscut recent ca nu poate localiza sute de componente importante ale focoaselor nucleare, dezvaluire facuta de cotidianul Financial Times.

Pentru toate aceste nereguli, Robert Gates , secretarul american al Apararii, a anuntat ca i-a demis pe doi dintre cei mai importanti responsabili ai Fortelor Aeriene. Se pare ca numarul componentelor ratacite ar putea depasi 1.000,  iar un oficial din domeniul apararii a recunoscut ca procedurile de inventariere a componentelor rachetelor nucleare lasa de dorit. Acelasi oficial a mai precizat ca nu crede totusi ca piesele ratacite sa fi ajuns in mainile „inamicului”. Foarte „linistitor”.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea