Social

Pensionarul Bill Gates

Bill Gates nu pleaca nicaieri. Il veti gasi in continuare in spatele deciziilor strategice ale Microsoft. Il veti gasi de cate ori veti deschide calculatorul.
 
Atunci cand Bill Gates s-a lasat de Harvard pentru a infiinta Microsoft, nu avea decat doua optiuni: putea sa ajunga o lichea numita William Henry Gates III, intretinuta de parinti, carora sa le toace banii sau putea sa ajunga Bill Gates. Fondatorul si presedintele celei mai mari companii de software din lume, responsabil pentru cel mai raspandit sistem de operare din lume, unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii. Intr-o perioada in care averile companiilor de tehnologie din lume cresteau cu miliardele peste noapte, pentru a ajunge la 20 de dolari a doua zi, Gates a urmarit, cu staruinta unui pitbull , ceea ce foarte multa lume considera a fi un miraj: cate un calculator personal in fiecare casa.


A spus intotdeauna ca a avut acest vis pentru binele omenirii; desigur, nu a negat niciodata ca, daca oamenilor le va fi bine folosind calculatorul, lui ii va fi si mai bine, pentru ca in calculatorul acela se vor afla programe cumparate de la Microsoft.

Astazi, Bill Gates se retrage. Acesta este mesajul dat de presa internationala in ultima saptamana. O mare parte a acesteia a ignorat insa faptul ca Bill Gates nu pleaca nicaieri. Ramane cel mai mare actionar al Microsoft, ramane presedintele Consiliului de Administratie si va supraveghea in continuare proiectele speciale. Va petrece, pur si simplu, mai putin din timpul sau pe holurile companiei si mai mult in birourile Fundatiei Bill&Melinda Gates, creata din vasta sa avere de peste 50 de miliarde de dolari.
Spre deosebire de alti miliardari si politicieni, geniul din Seattle si-a pus banii acolo unde i-a fost gura. Un vechi propovaduitor al caritatii - o trasatura luata, probabil, de la mama sa - Bill Gates a decis sa treaca la fapte. Astazi, fundatia lui este cea mai mare organizatie caritabila din lume, cu o „zestre“ de 37,3 miliarde de dolari. Alaturi de Warren Buffett, un alt miliardar american, in prezent cel mai bogat om din lume (dupa ce i-a depasit pe Bill Gates si Carlos Slim), sotii Gates dedica miliarde de dolari unor proiecte precum un leac pentru SIDA, apa potabila in Africa, digitalizarea bibliotecilor din tarile in curs de dezvoltare si multe altele.

Bill Gates nu pleaca nicaieri. Il veti gasi in continuare in spatele deciziilor strategice ale Microsoft. Il veti gasi de cate ori veti deschide calculatorul. Si il veti gasi in multe dintre privirile viitorilor fosti oropsiti ai planetei.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea