Social

#asigurari sociale de sanatate #pensionari #cass pensii

Pensionarii vor primi in transe CASS-ul incasat ilegal de catre stat

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a pus, luni, in dezbatere publica, proiectul de Ordonanta de Urgenta care stabilieste masurile privind restituirea sumelor retinute ilegal pensionarilor din contributiile de asigurari de sociale de sanatate.

Restituirea urmeaza sa se faca in transe. Astfel, pentru sumele retinute in perioada ianuarie - martie 2011, restituirea se realizeaza in transe lunare egale in perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele retinute in perioada aprilie 2011 - aprilie 2012, restituirea se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2013.

In acelasi proiect normativ se mai prevede ca pana la data de 25 august 2012 Guvernul va aproba graficul si modalitatea de restituire a sumelor respective. Returnarea banilor se va face din oficiu, de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, precum si de catre casele de pensii sectoriale si cele apartinand sistemelor proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea