Social

# fukushima #japonia #centrala nucleara #pensionari

Pensionarii japonezi se sacrifica pentru a repara centrala de la Fukushima

180 de pensionari japonezi isi vor risca viata pentru a repara sistemul de racire de la centrala nucleara de la Fukushima . Batranii spun ca tinerii au mai multe motive sa traiasca.

"Corpul Veteranilor Calificati" a adunat pana acum 180 de voluntari cu varstele intre 54 si 78 de ani, care vor intra in mediul radioactiv al centralei nucleare pentru a repara sistemul de racire.

Scurgerile de substante radioactive au inceput dupa tsunami-ul provocat de cutremurul din 11 martie si nu au putut fi oprite nici pana acum.

“Generatia noastra, cea care constient inconstient , a aprobat construirea centralei de la si care s-a bucurat de beneficiile surplusului de energie este prima care trebuie sa se alature Corpului Veteranilor Calificati”, a declarat fostul inginer Yasuteru Yamada, citat de Realitatea.net.

Tinerii cu un viitor indelungat nu trebuie pusi in postura de a a-si asuma aceasta misiune. Expunerea la radiatii a generatiei care naste generatia viitoare trebuie evitata”, a mai spus batranul.

Printre pensionarii voluntari care isi vor risca viata pentru a opri scurgerile radioactive se numara profesori universitari , operatori de buldozere, muncitori in constructii, ingineri, si fosti membri ai fortelor de aparare japoneze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea