Social

#imprumut bani #pensionari #masa craciun

Pensionarii fac imprumuturi pentru a avea bani pentru mancare de Craciun

In apropierea Sarbatorilor de Iarna, tot mai multi pensionari cer bani de la Casa de Ajutor Reciproc pentru a cumpara mancare. Acestia sunt nevoiti apoi sa achite suma datorata in urmatoarele 12 luni.

Numarul pensionarilor care vin sa se imprumute la Casa de Ajutor Reciproc este in continua crestere, an de an. Unii dintre acestia declara ca a devenit o traditie sa se imprumute la CAR ca sa isi permita nu doar ceva traditional de Craciun pe masa, dar ca sa aiba cum sa le faca mici cadouri nepotilor.

Pe langa cei care iau bani imprumut pentru mancare sau cadouri sunt și cei care isi cresc nepotii in lipsa parintilor, care lucreaza peste hotare, și tot ei sunt cei care trimit pachete acestora, in tari straine, potrivit libertatea.ro.

"Am venit sa mai facem un imprumut ca nu avem incotro, cu pensiile noastre care sunt mici. Sa facem si noi o leaca de toba, carnati, sa punem si noi pe masa de sarbatori. O sa imprumut 2.000 de lei. Asa facem imprumut in fiecare an, ca altfel nu se poate. Am si doi nepoti care stau la mine ca fata e plecata la munca in Italia, nici la ei nu e pe roze. Le trimit si lor colete cum si cat pot", a spus Vasile Blaga, un pensionar in varsta de 64 de ani, pentru libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea