Social

#pensii #pensionare #pensii de stat #venit pensii

Pensiile persoanelor nascute in perioada 1966-1971 nu vor depasi 15% din ultimul salariu

Persoanele nascute intre 1966 si 1971, asa-numitii "decretei", vor primi din partea statului pensii ale caror valori nu vor depasi 15% din ultimul salariu.

Afirmatia a fost facuta recent de Ion Giurescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in cadrul seminarului "Cinci ani de pensii private obligatorii: Cat am platit si cat am castigat pentru o batranete fara griji?".

"In momentul in care persoanele nascute in perioada 1966-1971 vor iesi la pensie nu vor mai exista resurse, in cadrul sistemului actual, pentru a li se putea plati o pensie mai mare de 15% din ultimul salariu", a spus acesta.

Solutia propusa de Giurescu este oferirea unei oportunitati pentru generatiile active tinere de a economisi o parte din venituri, cu ajutorul unui sistem bazat pe conturi individuale si pe reinvestire continua.

"Dupa o perioada de 20 de ani, sumele economisite se vor dubla, iar dupa 40 de ani de contributie, acestea vor fi de 4 ori mai mari decat contributiile efective", a adaugat vicepresedintele CSSPP.

In prezent, Romania are aproape cinci milioane de pensionari, in timp ce numarul salariatilor este de 4,2 milioane.

Sursa foto: realitateavalceana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea