Social

#pensii #pensionari #majorare pensii #rata inflatiei

Pensii mai mari incepand cu 2014

Guvernul a facut de curand noi promisiuni pentru pensionari. Autoritatile au anuntat ca pensiile vor creste, incepand cu 2014, cu patru procente, ceea ce inseamna cu vor fi indexate cu rata inflatiei, adica cu cresterea preturilor.

Majorarea pensiilor va fi una destul de mica, deoarece, la un simplu calcul, banii pe care ii vor primi in plus pensionarii nu le vor ajunge decat sa isi cumpere cateva paini in plus sau 10 calatorii cu mijloacele de transport in comun, potrivit "Libertatea".

Majorarea pensiilor se va face la nivelul punctului de pensie, indicator de care se tine cont pentru calcularea cuantumului pensiei, si nu la valoarea totala a sumei. Astfel, la o pensie de 762 de lei, valoarea punctului de pensie in prezent, majorarea se va face cu 30 de lei.

Aceasta crestere nu ii va ajuta cu nimic pe pensionari, tinand cont ca incepand cu luna septembrie au fost deja anuntate noi scumpiri ale utilitatilor si ale alimentelor.

Sursa foto: monitorulvn.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea