Social

#pedepse dosarul Microsoft #dorin cocos #gheorghe stefan #dosarul Microsoft

Pedepse majorate in dosarul Microsoft! Dorin Cocos, mai sarac cu 9 milioane de euro

Astazi, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dat sentinte finale in dosarul Microsoft, in care Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au fost acuzati de trafic de influenta si spalare de bani! Toti inculpatii au fost condamnati la pedepse cu executare.

Gheorghe Stefan, fostul primar din Piatra Neamt, zis Pinalti, a primit 6 ani de inchisoare cu executare - Cea mai mare pedeaspa din dosar, avand in vedere ca fostul edil a fost singurul care nu si-a recunoscut faptele in totalitate. Gheorghe Stefan va executa cel mult trei ani de inchisoare, caci are peste 60 de ani.


De asemenea, Dorin Cocos a fost condamnat la trei ani si patru luni de detentie cu executare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a primit trei ani de inchisoare, tot cu executare. Ambii primisera initial 2 ani cu executare

La randul sau, omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis Niro, a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare. Initial, primise n an si jumatate de inchisoare cu suspendare si noua luni de munca in folosul comunitatii.

De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea a circa 16 milioane de euro si peste doua milioane de dolari de la cei patru inculpati. Noua milioane de euro vor fi confiscate doar de la Dorin Cocos, in conditiile in care in prima instanta magistratii au decis recuperarea a aproape zece milioane de euro de la toti inclupatii.

Totodata, de la Dumitru Nicolae vor fi confiscate sumele de doua milioane de dolari si un milion de euro. In acelasi timp, instanta a dispus confiscarea a 3,9 milioane de euro de la Gheorghe Stefan si 2,2 milioane de euro de la Gabriel Sandu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea