Social

#scenarii posibile # conditii redeschidere scoli # se redeschid scolile #redeschidere #scoli

Pe 8 februarie se redeschid scolile! Ce elevi vor participa la cursuri si in ce conditii

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca incepand cu 8 februarie scolile vor fi redeschise. Insa modul in care acestea vor fi deschise va varia in functie de situatia epidemiologica.

 

Desi scolile se vor redeschide, ministrul Sanatatii a declarat ca, in cazul in care situatia o va impune, scolile vor fi din nou inchise.

"In prezent, la ATI sunt 1.000 de persoane, ceea ce e ingrijorator. Daca numarul cazurilor la ATI va creste la 1.500, vom lua in calcul revizuirea deciziei de redeschidere a scolilor", a spus Vlad Voiculescu.

"Decizia este conditionata de cifrele pe care le vedem in fiecare zi si de evolutia lor. Exista riscuri legate de deschiderea scolilor si, in general, de orice masura de relaxare luata. Credem ca acesta este un risc care merita asumat in conditiile actuale sau in conditiile in care va scadea sau va creste foarte putin", a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a declarat ca este "de acord cu faptul ca testele sunt foarte putine in acest moment si asta nu are legatura cu capacitatea de testare", el precizand ca, in Romania, capacitatea de testare este cel putin dubla.

Voiculescu a afirmat, de asemenea, ca "impactul sarbatorilor a fost unul minim" in ceea ce priveste raspandirea pandemiei in Romania.

"Aproape ca nu am vazut un impact negativ deloc al sarbatorilor si atunci avem motive sa credem ca lucrurile ar putea fi tinute in frau", a mai declarat ministrul, potrivit realitatea.net.

Dispare complet scenariul hibrid 

Cat despre revenirea elevilor in clase, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca va disparea complet scenariul hibrid, deoarece acesta nu a functionat. Exista insa trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor in format fizic.

"Toti elevii din clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a sunt in clasa in scenariul galben, s-a renuntat la scenariul hibrid in decizia de astazi. In galben nu merg cei din clasele V, VI si VI, respectiv IX, X, XI, acesti elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet.

Experientele din educatie mi-au aratat ca nu este eficient si mi se pare mai eficient asa. Unul dintre motivele pentru renuntarea la varianta hibrid este acela ca profesorilor le e imposibil sa aiba grija de jumatate de elevi in clasa si de cealalta jumatate in online, in acelasi timp", a mai declarat ministrul Educatiei, potrivit Digi24.ro.

Cele trei scenarii in care vor incepe scolile sunt:
 
1. Scenariul verde - incidenta sub 1 la mia de locuitori;

Toti elevii vor merge fizic, la scoala!

2. Scenariul galben - incidenta de sub 3 la mia de locuitori;

Vor merge la scoala doar elevii claselor VIII-a, a XII-a si a XIII-a. Si vor desfasura cursuri online, elevii claselor V, VI si VI, respectiv IX, X, XI .

3. Scenariul rosu - incidenta de peste 3 la mia de locuitori.

Invatamantul se va desfasura exclusiv online!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea