Social

PDL vrea singur in guvern, PSD si PNL fac planuri de alianta

Odata conturate, in linii mari, victoriile locale, partidele fac planuri pentru intrarea la guvernare, anticipand rezultatele alegerilor generale. Daca PDL se vede singur la guvernare, PSD si PNL vorbesc despre o alianta .

In calculele oficiale ale liderului PDL, Emil Boc, nu intra, deocamdata, niciun fel de alianta, ci doar castigarea alegerilor generale, cu un procent care sa le permita democrat-liberalilor sa guverneze singuri sau sa formeze un guvern minoritar . Mai mult, Boc a exclus de pe acum orice alianta cu PNL, condus de echipa Tariceanu-Olteanu.
 
In replica, presedintele Camerei Deputatilor , liberalul Bogdan Olteanu, considera ca spusele lui Boc nu sunt decat „o noua dovada regretabila de aroganta a PDL, care, din pacate, da tot mai multe semne ca se rupe de cetateni si de realitate si mizeaza exclusiv pe sustinerea din culise a lui Traian Basescu“. „Sper ca exista in PDL si oameni politici rezonabili si responsabili, care sa poata trece peste frustrarile personale in interesul national“, s-a aratat el optimist.

Intre timp, vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, insista pe ideea aliantei PSD-PNL. El a salutat declaratia recenta a social-democratului Viorel Hrebenciuc, potrivit caruia PSD ar putea accepta cota unica de impozitare , pe motiv ca o asemenea declaratie este „un pas“ catre o posibila alianta postelectorala. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea