Social

#europarlamentare #pdl #alegeri #dumitru oprea #bruxelles

PDL pune interzis la europarlamentare pentru primari si parlamentari

Primarii, sefii de Consilii Judetene si parlamentarii PDL au interzis la europarlamentare, titreaza "Cotidianul". Aceasta este decizia adoptata ieri de catre Biroul Politic National al democrat-liberalilor, care a starnit deja luari de pozitii in randul parlamentarilor PDL.

In decizia Biroului Politic National al democrat-liberalilor sunt prinsi actualii primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai Consiliilor Judetene din tara, precum si actualii parlamentari PDL. Astfel, acestia nu vor avea voie sa candideze la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfasura la vara, lucru care incurca socotelile unora dintre membrii partidului.

Unul dintre acestia este si senatorul iesean Dumitru Oprea , care anuntase deja ca va candida la scrutinul european, pentru un mandat de eurodeputat . Acesta este fost rector al Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi si a declarat ca va contesta decizia Biroului National, considerand ca partidul va pierde daca oamenilor cu experienta le este interzisa aceasta competitie europeana.

El a subliniat faptul ca la alegerile parlamentare din noiembrie s-a intors in tara pentru a ajuta partidul si ca rezultatele pe care le-a avut au fost foarte bune. "Cotidianul" observa insa faptul ca intoarcerea lui Oprea la Bruxelles ar anula avantajul pe care PDL in are in fata PSD in Senat, avantaj care este de un singur om.

Lista finala a candidatilor PDL la europarlamentare va fi gata cel mai probabil la finalul lunii martie. Pana acum cele mai importante nume care si-au anuntat candidatura pentru euroscrutin sunt Elena Basescu, Theodor Stolojan, consilierul prezidential Cristian Preda si actualul europarlamentar Rares Niculescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea