Social

#pdl #alegeri #electorat

PD-L vrea un scor electoral de 40% la alegerile din toamna

Vicepresedintele PD-L, Cezar Preda a declarat sambata la Galati, ca democrat-liberalii si-au propus sa castige peste 40% la alegerile parlamentare si sa formeze singuri noul Guvern, insa, daca acest lucru nu va fi posibil, spera sa formeze o majoritate alaturi de PNL.

Intrebat care este obiectivul PD-L pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an, Cezar Preda a raspuns: "40% neredistribuit, iar prin redistribuire vrem si mai mult", a spus liderul PD-L.

Vicepresedintele PD-L a precizat ca un asemenea rezultat i-ar permite partidului sa formeze majoritatea necesara intrarii la guvernare de unul sigur.

"Eu mi-as dori sa castigam singuri aceste alegeri, mi-as dori sa ne asumam singuri guvernarea, mi-as dori ca PD-L sa poata face un Guvern foarte aproape de o majoritate relativa", a mai spus Preda.

Tot sambata, Cezar Preda a anuntat ca la alegerile parlamentare din toamna va candida pentru un fotoliu in Senatul Romaniei, in colegiul format din municipiul Buzau si alte patru comune.

"Voi candida pe un colegiu in municipiul Buzau, cu arondarea a patru comune limitrofe. Municipiul Buzau are doar 142.000 de locuitori, iar un colegiu de senator trebuie sa aiba 160.000. S-au facut doi deputati si un senator", a declarat Cezar Preda.

Potrivit vicepresedintelui PD-L, colegiul pe care si l-a ales nu este unul facil. "Intru intr-un colegiu in care PD-L, pe alegerile locale, are sub PSD. Deci, ca lider, nu m-am protejat si nu am beneficiat de un colegiu care sa-mi ofere avantaje. Intru in batalie cu sanse egale, cu toti ceilalti colegi ai mei", a afirmat Preda.

In schimb, democrat-liberalul a aratat cu degetul inspre PSD si PNL, care le-ar fi asigurat propriilor lideri colegii usoare in tara. "Partidul Democrat-Liberal intra in alegerile parlamenare din toamna ca o echipa foarte unita, iar eu cred ca aceasta ne diferentiaza de celelalte partide, cum sunt PSD si PNL, care, prin aranjamentele de culise de la Bucuresti, si-au trasat colegii asa cum au dorit, pentru a-si maximiza votul pe persoane, pe lideri", a spus vicepresedintele PD-L, Cezar Preda.

Liderul PD-L a participat, sambata, la lucrarile scolii de vara a tineretului liberal-democrat din judetul Galati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea