Social

#senat #suspendare #geoana

PD-L vrea sa il suspende pe Geoana din functia de presedinte al Senatului

PD-L a anuntat miercuri, in plenul Senatului, ca va initia procedura de suspendare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei camere a Parlamentului, informeaza Gandul.

Anuntul a fost facut de liderul grupului PD-L din Senat, Traian Constantin Igas, si vine in urma deciziei lui Mircea Geoana de a nu supune la vot cererea grupului independentilor de a-si pastra locurile in comisiile de specialitate si de continuare a lucrarilor plenului cu ordinea de zi deja aprobata prin vot.

"Conform Regulamentului, va trebui sa initiem procedura de suspendare a dumneavoastra din funcția de presedinte, datorita faptului ca ati abuzat de calitatea pe care o aveti", a spus Constantin Igas, in plenul Senatului.

Anterior, dupa o pauza de consultari ceruta de liberali, la reluarea sedintei presedintele Senatului anuntase ca nu va supune votului cererea independentilor de a-si pastra locul in comisiile de specialitate.

Mircea Geoana a spus ca argumentele prezentate in cele aproximativ doua ore de dezbateri din plen au "o incarcatura politica" evidenta si ca "o speta politica complexa nu poate fi rezolvata printr-un vot in plen", scrie Gandul.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, prin vot, ca senatorii care au parasit grupurile parlamentare pentru a deveni independenti sa isi piarda locurile din comisiile permanente.

Subiectul a ajuns in Biroul Permanent dupa ce, pe 23 februarie , Comisia juridica a decis, cu patru voturi "pentru" si trei voturi "impotriva", ca senatorii care au demisionat din grupurile parlamentare sa poata ramane in comisiile in care activau, prin majorarea numarului de membri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea