Social

#alegeri #certa #psd pdl guvernare #emil boc

PD-L si PSD isi joaca o carte importanta fiind impreuna la guvernare

Premierul Emil Boc a declarat vineri seara, la postul public de televiziune, ca PD-L si PSD ar trebui sa stie ca, daca vor ajunge sa se certe la guvernare, "ambele partide vor pierde definitiv", in contextul unor noi alegeri.

"Cele doua formatiuni politice isi joaca o carte foarte importanta. Evident, noi suntem parteneri, dar vom fi competitori electorali. Dar, fiecare partid are constiinta faptului ca politica viitoare nu se va mai da pe cearta, ci se va da pe eficienta. Adica, daca vom fi eficienti, fiecare dintre partidele pe care le reprezentam, intr-un cadru coerent al actiunii guvernamentale, ambele partide vor avea de castigat.

Daca ne vom certa si daca cearta va fi modul de guvernare, ambele partide vor pierde definitiv", a spus Emil Boc. Intrebat daca PDL si PSD au suficienta incredere unul in celalalt, Emil Boc a spus ca cele doua formatiuni politice sunt intr-o relatie de parteneriat si ca trebuie sa fie responsabile in privinta deciziilor pe care le iau. "N-am dorit sa ajungem aici. N-am visat ca voi ajunge, eu personal, n-am crezut ca voi ajunge unde sunt in momentul de fata.

Forta lucrurilor ne-a adus in acest moment si atunci trebuie sa ne comportam responsabil. Nu trebuie sa ne iubim, dar trebuie sa fim responsabili cu privire la deciziile pe care le luam", a adaugat Boc. Emil Boc a spus ca, din punctul lui de vedere, nu este o guvernare nici pe programul PDL, nici pe programul PSD, in sensul ca nu este o guvernare cu accent politic de stanga sau de dreapta total, ci o guvernare pe prioritatile tarii.

Prefectul trebuie sa fie omul de incredere al Guvernului

Boc a explicat, ca ar trebui ca in Corpul inaltilor functionari publici sa fie admise mai multe persoane, dintre care Guvernul sa poata alege "omul de incredere" care sa-i duca politica in teritoriu. "Prefectul este omul Guvernului in judet. El face politica Guvernului. Este firesc sa fie om de incredere al Guvernului care sa duca politica acestuia", a raspuns Boc la intrebarea daca este in interesul public ca prefectii sa fie schimbati din functie de noul Guvern.

El a declarat ca trebuie format un corp larg in care sa patrunda noi inalti functionari publici si din care Guvernul sa poata alege acea persoana care sa-i duca la indeplinire politica pe care o promoveaza. Surse din conducerea PD-L au declarat vineri, pentru NewsIn, ca schimbarea prefectilor actuali va fi facuta prin invocarea principiului mobilitatii, democrat-liberalii neluand in calcul modificarea Legii privind institutia prefectului in sensul repolitizarii functiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea