Social

#pd-l psd prefecti #mircea toader pd-l #impartire posturi prefecti

PD-L si-a impartit cu PSD prefecturile, PC nu a primit nimic

Impartirea posturilor de prefect se va face respectand criteriul paritatii, PD-L urmand sa nominalizeze 21 de prefecti , iar PSD restul, a declarat, vineri, secretarul executiv al PD-L, deputatul Mircea Toader . "Din ce stiu eu, se merge pe paritate.

Pe masura ce se indeplinesc conditiile legale, probabil ca PD-L va avea in jur de 21 de prefecti. Poate raman si dintre aceia (actualii prefecti, n.r.)", a declarat, vineri, democrat-liberalul Mircea Toader. Acesta a adaugat ca "nu a auzit nimic" de PC, desi purtatorul de cuvant al conservatorilor, deputatul Bogdan Ciuca , declara, pe 12 ianuarie, ca formatiunea sa ar avea dreptul la doua posturi de prefect.

Revenind la prefectii PD-L, introducerea acestora in corpul inaltilor functionari publici si investirea lor in functie ar fi o actiune in oglinda cu cea a PNL, in mandatul trecut, in opinia lui Mircea Toader. "Intentia noastra cand am facut legea a fost sa fie depolitizata complet aceasta functie (de prefect, n.r.).

Din structura legii, ele sunt functii apolitice, dar atata timp cat PNL a procedat la o incalcare flagranta a acestui principiu, ne vedem nevoiti sa avem in acest corp al inaltilor functionari publici oameni care agreeaza si sustin o politica a unui Guvern de-al nostru", a explicat secretarul executiv al PDL. Potrivit aceleiasi surse, PD-L va nominaliza cei doi subprefecti de la Galati, in timp ce postul de prefect va reveni PSD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea