Social

PD da cu flit ofertei de fuziune a PNL

Cu un Boc uns presedinte plin si un Videanu executiv, cu acte si bagaje in curtea popularilor europeni si cu sondaje care ii arata peste PNL, democratilor li se cam desprind calcaiele de pamant. In acest avant, ei au respins ieri in termeni diplomatici, dar concludenti oferta de fuziune a lui Calin Popescu Tariceanu.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a venit sambata la Conventia Nationala a PD cu o oferta politica reinnoita a treia oara: fuziunea celor doua partide. "PNL isi manifesta in continuare disponibilitatea de a ne gandi, daca si dumneavoastra veti dori, la o formula care sa ne permita in viitor nu numai colaborarea in Alianta, ci sa mergem mai departe, catre posibilitatea unei fuziuni. Azi, Alianta este foarte bine cotata in sondaje. Dar pe viitor aceasta situatie se poate schimba. Fuziunea PNL si PD ar genera o forta politica puternica, care sa se poata opune pe termen lung PSD", le-a spus Tariceanu celor 4.000 de democrati prezenti la congres. L-au aplaudat si acestia, dar cam anemic, mai ales ca unii cam strambau din nas ca premierul nu a stiut numele tuturor ministrilor PD, uitandu-l la insiruire chiar pe vicepremierul Seculici.

DE VINA-I GUVERNAREA. Din partea pedistilor, timp de vreo cinci ore, nu s-a auzit cuvantul fuziune. A spart gheata vicepresedintele Sorin Frunzaverde, care a repetat si el, tot cam a treia oara in ultimele saptamani, ca, din punctul sau de vedere, PD nu trebuie sa fuzioneze cu PNL. "Formam astazi o alianta functionala, intre un partid de centru-popular si unul de dreapta, national liberal. O asemenea alianta beneficiaza de un suport mult mai mare din partea electoratului decat un partid rezultat din fuziune", a explicat Frunzaverde.

Presedintele ales al PD, Emil Boc, a lamurit pozitia partidului sau: nu e momentul, avem treaba, guvernarea nu ne lasa. "Mai intai actul de guvernare si dupa aceea discutam despre celelalte aspecte legate de proiectul nostru politic", a inchis subiectul Boc.

PES A MURIT, TRAIASCA PPE. Pedistii au votat sambata in unanimitate retragerea PD din Internationala Socialista si din Partidul Socialistilor Europeni, imediat dupa anuntarea votului pentru motiunea populara condusa de Emil Boc (3.555 pentru si 114 impotriva). Luni-marti, PD va depune deja la Bruxelles scrisorile de afiliere la Partidul Popular European.

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, invitat la Conventia PD, a facut si el juraminte de loialitate din partea formatiunii sale, dar si curte lui Traian Basescu, care "mereu se misca si mereu in directia buna".

LAITMOTIVUL BASESCU. De altfel, daca cineva ar fi incercat sambata sa numere de cate ori a fost pronuntat numele lui Traian Basescu, extenuanta ocupatie si-ar fi ales. Sala aplauda frenetic de fiecare data cand fostul presedinte PD era invocat, iar osanalele au determinat un hatru sa remarce ca Sala Palatului poate avea si rezonante nefaste. Fostul lider, actual sef de stat, nu a putut nici el sa nu trimita un mesaj catre Conventie , avertizand ca succesul Romaniei in urmatorii ani este strans legat de soliditatea Aliantei PD-PNL, care va trebui sa se implice permanent in procesul de modernizare a institutiilor statului si sa fie necrutatoare cu actele de coruptie. Cat despre Basescu, cel care a condus PD, acesta a apreciat ca partidul a ramas pe maini bune.

Piticul atomic si micul Barichelo


AVERTISMENT. Vasile Blaga si-a sfatuit colegii sa se fereasca de "secuvinisti"
Noul lider PD a fost si el rasfatat cu tot soiul de apelative: piticul atomic, ii spune Liviu Negoita, micul Barichelo, a preferat insusi Boc, dupa ce deputatul Monica Ridzi a afirmat ca PD se delaseaza acum cu toata viteza, lasand in urma pe sosea blocajul produs de "camioanele lui Miron Mitrea" si cu un tandem de Formula 1 la volan. Ioan Oltean a comentat si el ca "esentele tari se tin in sticlute mici", ca atare unitatea de masura se impune a fi "bocul".

Aceasta este in mare consistenta discursurilor politice tinute la Conventia PD. Costica Canacheu ura sa ne fie de bine dupa masa si ii tragea cu universalitate si metafizica. O blonda intreprinzatoare se lamenta ca poate nu a stiut sa isi prezinte bine "serviciile" si ce activitate poate sa "presteze", Ancai Boagiu i se prinsese banda in "PD este cel mai bun", "Boc si Videanu sunt decizia ideala" etc.

APLAUDAT. Putini oameni politici s-au aratat la orizont si putine mesaje. Cel mai aplaudat discurs si unul dintre foarte putinele care nu s-au referit strict la bucataria interna a fost cel al lui Liviu Negoita, care a aratat ca misiunea noii puteri este epaseasca o atitudine "timorata" fata de PSD. "Cand vrem sa ii bagam pe corupti in inchisoare, sa nu mai stam sa ne uitam ba pe la drepturile omului, ba la Codul Penal, ba stai sa vedem si daca am prevazut asta in programul de guvernare", a afirmat el.

SECUVINISTII. Radu Berceanu i-a indemnat pe pedisti sa se teama de cei care se schimba prea usor si de cei care "se inghesuie sa aduca prea multe ode". Si mai ferm, Vasile Blaga a cerut o conducere PD fara "secuvinisti", adica cei care doar vin, in fiecare miercuri, la ora 12:00, la BPN, stau doua ore si asteapta sa intre Emil Boc in conferinta de presa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea