Social

#universitati #universitati din lume #universitati romania #top mondial

Patru universitati romanesti, in topul mondial general

Patru institutii de invatamant superior din Romania au fost incluse in topul mondial general, a anuntat compania Quacquarelli Symonds. Anul trecut, Romania a fost prezenta in acest top cu doar doua universitati, care s-au clasat pe locurile 601, respectiv 700.

Cele patru universitati romanesti prezente in topul QS World University Rankings sunt Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "A. I. Cuza" din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara.

De asemenea, in clasamentul World University Rankings 2013, in functie de specializari, Universitatea Bucuresti se afla printre primele 200 din lume la doua specializari - Limbi moderne si Media si comunicare.

In editia 2013 a QS World University Rankings au fost evaluate 2.858 de universitati, iar in clasament au fost incluse 678 de institutii.

Topul mondial general al universitatilor este dominat de institutii de invatamant superior din SUA si Marea Britanie. Pe locul I in lume in topul celor mai bune universitati se afla Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universitatile Cambridge (Marea Britanie) si Harvard (SUA).

Universitatea Harvard este urmata de trei institutii de invatamnat din Marea Britanie: UCL, Oxford si Imperial College din Londra.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea