Social

#vaccin #ah1n1 #gripa porcina

Patru romani, morti dupa ce s-au vaccinat

Ministerul Sanatatii neaga in continuare orice legatura dintre vaccinul A/H1N1 si reactiile adverse sau decesele survenite la scurt timp dupa vaccinare.

In cazul celor patru romani, morti la un interval foarte scurt dupa imunizare , autoritatile invoca alte boli de care sufereau acestia, iar decesul lor este considerat intamplator.

Pana in data de 17 ianuarie, au fost imunizati peste 1,2 milioane de romani, cei mai multi fiind vaccinati dupa moartea actorului Toni Tecuceanu, potrivit Romania Libera.

Primul deces suspect a survenit in 8 ianuarie, cand o femeie din Cerasu, judetul Prahova , care suferea de afectiuni cardiace , a murit la 24 de ore dupa imunizare.

In 9 ianuarie, medicul rezident de la dispensarul comunal din Alunis, judetul Cluj, in varsta de numai 34 de ani, a fost gasit mort a doua zi dupa ce i-a fost administrat vaccinul.

Tot in comuna Alunis, in 13 ianuarie, o educatoare in varsta de 36 de ani a murit la cateva zile dupa vaccinare.

Un tanar de 28 de ani din Bistrita-Nasaud a murit la o zi dupa ce s-ar fi imunizat, in data de 14 ianuarie.

Efectele secundare grave au suferit alti patru romani: o femeie din judetul Prahova, bolnava de diabet, care a intrat in coma diabetica dupa imunizare, un buzoian care a suferit un accident vascular soldat cu semiorbire, o elena din Iasi, care a acuzat paralizie la mana stanga si un barbat din Resita care a ajuns la spital, diagnosticat cu parapareza postvaccin.

Unii medici de familie au inceput sa recomande pacientilor sa refuze vaccinul, pe motiv ca testele ar fi fost insuficiente.

In luna februarie, Ministerul Sanatatii va incepe campania de imunizare a copiilor cu varste intre 6 si 16 ani, cu acordul scris al parintilor.

 

Citeste si

Vaccinul controversat face deja victime?

Carcotasul Toni Tecuceanu, folosit pentru a convinge romanii sa se vaccineze?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea