Social

Patru noutati

Selectionerul a lucrat ieri in echipa titularilor cu Marius Niculae , dar l-a incercat si pe Marica. In aparare Ghionea trece in locul lui Goian, Codrea il va suplini pe Radoi, iar Nicolita revine pe postul lui Petre.

Victor Piturca a inceput de ieri pregatirea meciului cu Olan­da, decisiv pentru calificarea “tricolorilor” in sferturile de finala ale Campionatului European. Inainte de plecarea spre Berna, selec­tionerul a condus o sedinta tac­tica pe stadionul AFG Arena din St. Gall.

In spatele portilor inchise , Piturca a lucrat pe tot terenul cu echipa cu care intentioneaza sa inceapa partida de miine seara. Fata de prima garnitura folosita im­potriva Italiei vor fi patru modificari. Doua dintre ele sint fortate de imprejurari: acci­den­tarea lui Mirel Radoi si suspendarea lui Dorin Go­ian.

Ghionea in locul lui Goian
In aparare, Ghionea a facut cuplu de fundasi centrali cu Tamas, semn clar ca stelistul il va inlocui pe Do­rin Goian, suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Ghio­nea (28 de ani) este preferat lui Stefan Radu (21 de ani) si Moti (23 de ani), deoarece are o experienta internationala mult mai bogata decit mai tinerii sai colegi.

In plus, Piti nu a fost multumit de ran­da­men­tul lui Stefan Radu cind a facut pe­reche cu Tamas in ul­timul ami­cal, cu Muntenegru (4-0), meci in care Ghionea a intrat dupa pauza, a marcat un gol si a avut o evo­lutie apreciata.


Nu sint omogeni


Problema este insa ca Ghionea a jucat foarte putin alaturi de Tamas. Doar de doua ori. Pri­ma da­ta pe vremea lui Anghel Ior­da­­nes­cu, intr-un amical cu georgia (3-0), disputat in 2004, cind Gabi a evo­luat insa fundas dreapta, si numai 12 minute pe final. Cei doi au facut pereche la marcaj intr-o singura partida, in amicalul cu Moldova, 2-0, des­fa­surat la Bucu­resti, pe 7 februarie 2007.

Codrea asigura banda dreapta


La mijloc, Paul Codrea va su­plini absenta lui Radoi, acci­den­tat grav in meciul cu Italia. Mijlocasul Sienei nu va evolua insa pe postul stelistului, ci inchizator stinga, in centru urmind sa actio­neze Chivu ( foto ), asa cum a facut-o si im­po­triva “squadrei azzurra” dupa iesirea lui Mirel. Celalalt mij­lo­cas va fi Cocis, pe partea dreapta.

Favorit e “sageata”


In atac lucrurile nu sint inca lim­pezi. Piturca ar vrea sa aduca un su­flu nou in ofensiva, dupa ce Da­niel Nicu­lae s-a epuizat in jo­cu­ri­le cu Fran­ta si Italia. Selectionerul si-ar dori sa inceapa cu Marius Nicu­lae virf im­pins, dar nu exclude nici varianta titularizarii lui Marica, incercat ieri si el in e­chi­­pa po­sibililor titulari. “Sageata” e con­siderat mai bine pregatit fi­zic decit atacantul lui Stut­tgart, care a pier­dut doua zile im­por­tante de pre­gatire dupa co­mo­ti­a cerebrala su­fe­rita inaintea me­ciu­lui cu Italia. Mu­tu ramine in stinga, iar dincolo, Ni­colita revine titular, ur­mind sa-l schimbe pe Florentin Petre .

Jucam in alb


In partida cu Olanda, reprezentativa Romaniei va folosi echipamentul de rezerva, de culoare alba, deoarece gazde oficiale sint considerati bata­vii. “Tricolorii” au mai evoluat de do­ua ori in alb impotriva olan­de­zilor. Prima data, le-a purtat ghi­nion, fiind infrinti cu 2-0 la Rot­ter­dam , pe 4 iunie 2005, insa in al doi­lea joc, disputat tot pe “De Kuip” in primavara lui 2007, elevii lui Piturca au obtinut o remiza alba.

Fericiti in “Grupa mortii”


The Observer a motivat succesul lui Piturca la Euro. “Cind Franta ame­nin­ta cu revolta si Italia se zba­te, Romania si misteriosul sau an­tre­nor se bucura in «Grupa mortii». Pi­tur­ca e poreclit Satana, are 666 nu­mar la masina, iar unchiul sau dor­mea intr-un cimitir. E o surpriza ca ii merge bine in «Grupa mortii»?”, s-a in­tre­bat saptaminalul britanic.

3 meciuri oficiale si sapte amicale a disputat Ghionea la echipa nationala, pentru care a marcat un gol

7 dintre posibiliii titulari au inceput si meciul cu Olanda de la Constanta, din preliminariile lui Euro 2008 (1-0)

“Olanda a demonstrat ca este foarte puternica, dar sper sa facem un meci bun si la final sa ne bucuram de calificarea in sferturi”


Marius Niculae atacant Romania

“Este meciul generatiei noastre. Nici un efort n-ar fi prea mare, important este doar sa reusim sa trecem mai departe de aceasta grupa”


Banel Nicolita mijlocas Romania

“Jocul cu Olanda poate fi cel mai important al acestei echipe, pentru ca printr-o victorie ne-am califica in sferturi si am face saltul in elita”

Paul Codrea mijlocas Romania

“Trebuie sa invingem Olanda. Am mai facut-o! Sintem pregatiti! Nu vrem sa stam la mina rezultatului dintre Franta si Italia”


Ciprian Marica atacant Romania

Lobby, al treilea de la Euro


Portarul Bogdan Lobont (foto) se afla pe pozitia a treia intr-un cla­sa­ment al celor mai buni jucatori de la turneul final. Romanul a acumulat 2097 de puncte, care se acorda pentru reusitele jucatorilor, in func­tie de zona de actiune a fiecaruia. Ierarhia ce are la baza o tehnologie ultra­per­formanta de monitorizare a mis­carilor este condusa de gol­geterul turneului, David Villa, cu 3438 puncte, urmat de goal-keeperul Olandei, Edwin van der Sar, cu 2593 puncte.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea