Social

#Teodor Vladescu # Ioan Dan Popescu #urmarire penala ministri #gheorghe pogea #rompetrol

Patru dintr-o lovitura! Klaus Iohannis, unda verde pentru urmarirea penala a fostilor ministri in dosarul Rompetrol

Presedintele tarii, Klaus Iohannis, a transmis marti Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a fostilor ministri Tanasescu, D.I. Popescu, Vladescu si Pogea in dosarul Rompetrol dupa ce DIICOT solicitase presedintelui sa incuviinteze aceasta urmarire penala.

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis marti, 31 mai a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Tanasescu Nicolae Mihai, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 - 2004; a domnului Popescu Ioan Dan, fost Ministru al Economiei si Comertului in perioada 2003 - 2004; a domnului Vladescu Teodor Gheorghe Sebastian, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2005 - 2007, respectiv in perioada 2009 - 2010 si a domnului Pogea Gheorghe, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2008 - 2009, pentru a se proceda conform legii. 

Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestor cereri”, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

In urma cu o saptamana, DIICOT i-a cerut presedintelui Iohannis sa incuviinteze urmarirea penala a celor patru ministri, acuzati de constituire a unui grup infractional organizat.

Potrivit procurorilor, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca “in perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finantelor Publice,  Tanasescu Claudiu Mihai si ministrul economiei si comertului, Popescu Ioan Dan si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson si Nicolcioiu Alexandru, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 in cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea