Social

Patronii MTS Leasing au fugit cu casele romanilor

Citeva sute de persoane care au achitat sume importante pentru a-si construi o casa prin sistemul leasingului imobiliar au ramas fara bani, dupa ce patronii MTS Leasing au parasit tara.
Directorul de marketing al MTS Leasing a confirmat pentru Ghiseul bancar: MTS a intrat in blocaj financiar . Aceeasi sursa a confirmat plecarea celor doi patroni din tara. In rest, nici o reactie oficiala . In urma au ramas aproximativ 700 de pagubiti. O valoare exacta a tepei nu este cunoscuta. Calculele indica insa o suma cu multe zerouri in conditiile in care o vila nu foarte pretentioasa costa peste 150.000 de euro, iar avansul dat de clientii care nu aveau terenul era de 25-30%. Rezulta un avans de 45.000 de euro. Daca toti ar fi dat acest avans, rezulta ca s-ar fi strins 31,5 milioane de euro. Sint insa si pagubiti care au dat avansuri de sute de mii de euro, bodyguarzii de la vila inchiriata de la Anghel Iordanescu in care isi desfasura activitatea MTS Leasing vorbind chiar de avansuri de 500.000 de euro. Totusi, daca 200 ar fi dat un avans de 150.000 de euro, rezulta o suma de 52,5 milioane de euro. Aceasta este o evaluare optimista, in realitate fiind voci care sustin ca suma este aproape dubla.

Teapa pe linie

Sint si firme de constructii care nu si-au primit integral banii. Compania Impact a confirmat ca nu si-a primit in totalitate banii. MTS Leasing este doar o filiala a celei din Germania, astfel ca oficialii pot fi trasi la raspundere doar conform legii germane.

Semne de intrebare au aparut din momentul in care oficialii firmei nu au prezentat documente pentru a se inscrie in Asociatia Societatilor de Leasing din Romania. Teapa a beneficiat de lejeritatea legislatiei, care permite ca o societate sa faca leasing doar cu un capital social de 500.000.000 de lei. Acest caz va afecta credibilitatea leasingului imobiliar, afirma Cornel Constantinescu, presedintele ASLR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea