Social

#patriarhia romana #cancer #centru bolnavi cancer #bolnavi cancer

Patriarhia Romana a construit in Capitala primul centru pentru bolnavii cu cancer in stadiu terminal

Patriarhia Romana a construit in Bucuresti primul centru pentru bolnavii cu cancer aflati in stadiu terminal. Centrul de ingrijiri paliative "Sfantul Nectarie" are o capacitate 28 de locuri si va deveni functional incepand cu data de 15 noiembrie 2012.

"Construirea centrului a costat aproape doua milioane de euro. Piatra de temelie a fost pusa in noiembrie 2011, iar lucrarile s-au incheiat cu o luna mai devreme decat era programat", a declarat pentru Mediafax, PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriahal.

Sfintirea centrului va fi facuta, miercuri, de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si IPS Efrem din Grecia, Mitropolit de Ydra, Eghina, Spetses si Kounoupitsa.

Centrul, aflat in sectorul 2, isi desfasoara activitatea intr-o cladire compusa din parter, doua etaje, mansarda, plus o gradina unde bolnavii pot sta la aer. Are trei cabinete medicale, 14 saloane cu doua locuri pentru bolnavi si cu grup sanitar propriu, birouri pentru personalul administrativ, o capela, un birou internari, o farmacie, sala de mese, oficiu alimentar, spalatorie, uscatorie, calcatorie etc.

Sursa foto: basilica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea