Social

#patriarhul pavle #servia #lider spiritual #spital #succesor #disensiuni

Patriarh pe viata, in Serbia, impotriva vointei sale

Sinodul Bisericii Ortodoxe sarbe, a respins, marti, cererea patriarhului Pavle de a demisiona si a hotarat ca acesta va ramane la conducerea bisericii pe viata.

In timpul reuniunii de marti, Sinodul l-a desemnat pe arhiepiscopul Amfilohije de Cetinje ( Muntenegru ) sa-l inlocuiasca pe patriarh in unele atributii , decizie luata de conducerea bisericii inca din luna mai, anunta agentia de presa Beta, citata de AFP. Hotarand sa-l pastreze pe Pavle la conducerea Bisericii Ortodoxe, Sinodul amana astfel problema succesiunii acestuia, in contextul in care presa sarba vorbeste despre disensiuni in cadrul ierarhiei religioase. Reuniunea Sinodului s-a desfasurat, ca de obicei, cu usile inchise. Grav bolnav si internat din noiembrie 2007, Pavle, in varsta de 94 de ani, a cerut Sinodului, in luna octombrie , sa ii aprobe retragerea din functia pe care o detine

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea