Social

#evaziune fiscala #bon fiscal #bonus

Pastreaza bonul fiscal la iesire din magazin si vei primi un bonus

Cere bonul atunci cand iesi dintr-un magazin si primesti o parte din bani inapoi.

Pentru a diminua evaziunea fiscala, premierul Emil Boc a venit cu o solutie ingenioasa: indiferent de produsul sau serviciul achizitionat, persoanelor care cer si pastreaza bonurile fiscale li se va returna o parte din suma.

Seful executivului spera ca, in acest mod, sa incurajeze oamenii sa ceara si sa lupte asfel impotriva evaziunii fiscale.

"Toti cei care vor avea adunate, peste un anumit sau pana la un anumit plafon, vor beneficia de o prima din acea suma de bani pentru a putea sa-i incurajam sa ceara bon fiscal la diversele produse care se vand in Romania - de la paine pana la lucruri foarte valoroase, lucruri foarte scumpe, pentru ca, din nefericire, o forma a evaziunii fiscale este si aceea ca nu se da bon fiscal ", a declarat Emil Boc pentru Evenimentul Zilei.

Momentan nu se stie totalul sumei returnate, dar se va discuta acest lucru si se va stabili un plafon de fiscale pe an.

"Vom discuta acest procent. Cert este ca vom stabili un plafon pe an de bonuri fiscale care se pot aduna, si din acele bonuri fiscale, un procent, il vom stabili, i se va returna consumatorului pentru faptul ca a adus bonurile fiscale si le-a cerut", a declarat premierul pentru aceeasi publicatie.

Totodata, din toamna, cand va fi modificat Codul fiscal, cei care realizeaza amenajari ale locuintei vor beneficia si ei de deduceri fiscale.

Adriean Videanu, ministrul economiei, a precizat pentru Evenimentul Zilei ca este vorba de o fiscala legata de materialele si serviciile care se compara pentru reabilitarea unei case.

"Este o zona cu evaziune fiscala majora si pe baza cuantificarii intregului volum de materiale si de servicii care se realizeaza pentru reabilitarea unei case, un anumit procent pe care-l evaluam cu Ministerul Finantelor va fi deductibil pentru beneficiarul acestor servicii", a declarat Videanu pentru Evenimentul Zilei.

Potrivit declaratiilor date de Emil Boc, acest program de acordare de bonusuri pentru cei care pastreaza bonuri fiscale se practica si in alte tari ale UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea