Social

#somnifere #incident #Furosemid #pastile diuretice #substante periculoase

Pastilele diuretice Furosemid, cauza decesului a trei persoane

Parchetul din Paris a demarat o ancheta in cazul ambalarii necorespunzatoare a medicamentului Furosemid, pastile diuretice care au fost inlocuite cu somnifere, eroare din cauza careia trei persoane au murit, iar alte doua persoane sunt spitalizate.

Anchetatorii fac demersuri pentru a afla cum a avut loc acest incident, iar persoanele care vor fi gasite vinovate pentru aceasta eroare vor fi acuzate de inselatorie deosebit de grava, omucidere din culpa si punerea in pericol a vietii unei persoane, dar si pentru administrare de substante periculoase.

In urma inspectiilor facute de Agentia de Medicamente la sediul firmei producatoare, Teva Phamaceutical, de unde au fost distribuite cutiile cu medicamente care contineau somnifere Zopiclone, in loc de diuretice Furosemid, nu au mai fost gasite alte nereguli.

Profesorul Francois Chast, expert in farmaceutica, de la Spitalul Cochin, considera ca una dintre ipotezele care ar putea explica acest incident este reaua-vointa.

Medicamentele Furosemid provin din Ungaria, dar sunt ambalate la fabrica Sens, Franta, iar somniferele Zopiclone provin din Spania, a precizat Agentia de Medicamente.

Sursa foto: monitorulexpres.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea