Social

#pastila #camera video #cancer colon #pastila camera video

Pastila cu camera video care poate detecta cancerul de colon

Oamenii de stiinta americani au primit aprobarea de a folosi pentru detectarea cancerului de colon o metoda revolutionara: pastila-minune, care poate filma in interiorul colonului dupa ce este inghitita.

Pilula se numeste PillCam Colon si este produsa de compania Given Imaging, din Israel. Deocamdata, utilizarea acestei metode revolutionare de diagnosticare a cancerului de colon a fost aprobata doar in SUA, insa, in functie de rezultate, aceasta pastila va putea fi folosita in curand la nivel mondial.

Pastila poate detecta formarea polipilor in colonul pacientilor care sunt supusi acestei analize, care va fi completata ulterior de o colonoscopie, daca rezultatele nu sunt cele aspteptate.

Astfel, costurile cu aceste analize vor fi reduse foarte mult, iar pacientii nu vor mai fi supusi acestei suparatoare analize, colonoscopia, ori alte proceduri folosite pentru o examinare colorectala completa.

Sursa foto: medlive.hotnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea