Social

#gripa #medicament raceala #receala #tratament definitiv gripa #medicament gripa #virusuri

Pastila care te scapa definitiv de gripa si de raceala!

Lumea medicala se afla pe cale sa transforme in realitate pastila care sa permita eradicarea gripei si racelii. Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au conceput deja medicamentul-minune, ce urmeaza sa fie testat pe sute de voluntari britanici. Daca se dovedeste functional, tratamentul va ajunge pe piata in mai putin de 10 ani.
 

Pastila revolutionara ataca direct rinovirusurile care produc gripa si raceala, impiedicandu-le sa patrunda in celulele organismului si sa produca infectii. In cadrul testelor de laborator, medicamentul a distrus culturi extinse de virusuri gripale in doar doua ore.

Profesorul Dave Stuart, coordonatorul studiului derulat la Universitatea Oxford, sustine ca formula pe care o au in lucru ar putea deveni primul medicament care ar trata definitiv raceala si gripa, de vreme ce nu exista in prezent o medicatie care sa vindece infectiile gripale, ci doar simptomele lor.

Acum ca exista metodologia conceperii medicamentului cu sanse reale de a trata infectiile virale propriu-zise, cercetatorii incearca sa gaseasca solutii pentru eventualitatea in care substanta inhibitoare nu ar putea tine pasul cu mutatiile virusurilor care se multiplica foarte rapid.

Sursa foto: wisegeek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea