Social

#pesticide pasta de dinti #substante periculoase #sampon #pasta de dinti #triclosan

Pasta de dinti si samponul, responsabile pentru aparitia cancerului

Triclosanul, o substanta care se regaseste in compozitia pastei de dinti, dar si a samponului ar putea fi de vina pentru eliminarea unor bacterii sanatoase din corpul uman si astfel cauza afectiuni grave, precum cancerul.

Cercetătorii susţin că poate fi absorbit cu usurinţă prin piele şi tractul gastro-intestinal, urme ale acestuia găsindu-se în urină şi laptele matern, relateaza CSID. In plus, o suita de studii au aratat că triclosanul este asociat cu dereglările hormonale şi cu riscul apariţiei cancerului de sân.

O cercetare recenta facuta pe peşti zebra a demonstrat că substanţa distruge bacterii din sistemul digestiv importante pentru funcţionarea corectă a organismului. Oamenii de stiinta susţin că poate fi absorbit cu usurinţă prin piele şi tractul gastro-intestinal, urme ale acestuia găsindu-se în urină şi laptele matern.

În noul studiu, cercetătorii au descoperit că triclosanul poate cauza schimbări rapide în ceea ce priveşte diversitatea şi compoziţia microbiomului – sau bacteriile din intestine – în studiile realizate pe animale în laborator, mai relateaza sursa citata potrivit Mediafax.

"Cu siguranţă există situaţii în care agenţii anti-bacterieni sunt necesari. Însă, tot mai mulţi cercetători au acum dovezi că bacteriile din intestine ar putea avea consecinţe asupra sistemului metabolic, cardiovascular, autoimun şi neurologic şi grijile referitoare la abuzul acestor agenţi sunt câte se poate de valide. Efectele cumulate sunt de asemenea posibile. Este necesar să continuăm evaluarea efectelor acestei substanţe pentru că acestea ar putea fi dramatice şi pe termen lung", a explicat Cristopher Gaulke, profesor la Universitatea Cornell (SUA), potrivit MEdiafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea