Social

#666 #diavol #pasapoarte biometrice

Pasapoartele 666 provoaca haos in Senat

Votul ordonantei de urgenta care introduce noile pasapoarte biometrice a fost amanat de catre senatori, unii dintre ei fiind speriati de simbolistica malefica a numarului "666" pe care acestea il contin.

Miercuri seara, s-a discutat in Senat situatia introducerii pasapoartelor biometrice care contin amprentele digitale ale posesorului. Reprezentanti ai Bisericii Romane sustin ca pasapoartele contin si numarul 666, cifra a diavolului si ataca libertatea si demnitatea romanilor.

Reprezentantul guvernului a incercat sa le explice senatorilor ca, de fapt, numarul fatidic nu exista ca atare in pasapoarte si ca a fost dedus de unii habotnici prin insumarea altor numere. Explicatiile rationale nu i-au oprit pe senatori de la discutii infierbantate, informeaza Gandul.

Atunci cand Gyorgy Frunda a atras atentia asupra faptului ca pasapoartele sunt acceptate de UE, Olguta Vasilescu a atacat organizatia europeana : "Prea repede aplicam prevederile UE. A ajuns taranul sa nu-si mai poata paste o capra in curte fara avizul consiliului stiintific al nu stiu cui".

In ciuda incercarilor lui Varujan Vosganian si Mircea Diaconu de a linisti senatorii prin argumente logice, ordonanta de urgenta nu a fost votata. Ea va fi trimisa la Comisia Juridica si va fi discutata din nou saptamana viitoare. 

 

Update:

Sfantul Sinod cere ca alternativa pentru pasapoartele biometrice, pasapoarte temporare pentru toti cei care isi simt demnitatea si libertatea lezate de cipul din noul model de pasapoarte.

Conform Gandul, Biserica Ortodoxa sustine dreptul tuturor cetatenilor romani, fie ei infractori sau teroristi, de a refuza pasapoartele biometrice din motive religioase sau de constiinta .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea