Social

#fmi #imprumut #reactii #partide #politica #presedinte #psd #pnl

Partidele politice din tara noastra au reactii negative la imprumutul FMI

Imprumutul extern devine sursa de discutii aprinse pe scena politica din tara noastra. Reactiile referitoare la un posibil acord cu FMI sunt in majoritate negative, in special in randul liberalilor.

Mihai Tanasescu , reprezentantul tarii noastre la Fondul Monetar International sustine ca in conditiile economice actuale, statul roman va trebui sa reduca cheltuielile cu salariile bugetarilor. El a precizat faptul ca o delegatie FMI va ajunge maine la Bucuresti si va avea o serie de intalniri cu oficialii romani referitoare la acordarea unui eventual imprumut , dar si la situatia economica a tarii noastre. Astfel, raspunsul clar referitor la un imprumut acordat de Fond se va afla peste 10 zile.

In randul partidelor politice un eventual imprumut luat de la FMI starneste reactii. Daca PSD-ul se intalneste in aceasta seara pentru a discuta despre pozitia pe care o va aborda in acest caz, liberalii resping categoric un imprumut de la FMI.

Mircea Geoana si-a manifestat astazi reticenta fata de un posibil imprumut, precizand faptul ca din punctul sau de vedere o masura de acest fel ar putea intra in discutie abia dupa ce Romania si-a terminat variantele proprii.  

In acest timp Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ii va trimite o scrisoare presedintelui Basescu in care ii va solicita sa renunte la ideea semnarii unui acord cu FMI, solicitandu-i, in acelasi timp, explicatii pentru o astfel de decizie. El a subliniat faptul ca Romania are nevoie de "un Guvern capabil", care "sa faca tara sa stea pe propriile picioare".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea