Social

Partidele nu au voie sa dea de mancat si de baut

Biroul Electoral Central (BEC) explica intr-o hotarare ca, potrivit legii, partidele pot imparti in campania electorala materiale de propaganda cum ar fi afise, pliante, brichete, cani, galeti, sepci, tricouri, dar nu si obiecte care “au o valoare economica semnificativa” si nici alimente sau bauturi.

Hotararea adoptata de BEC explica prevederile articolului 109, alineat 1, din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. Conform articolului 109, alineat 1 al legii, “promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum

si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Biroul Electoral Central precizeaza ca prin “bunuri” - in sensul acestui articol din lege - se intelege “acele obiecte care au o valoare economica semnificativa, precum si marfuri de utilitate alimentara (alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun) sau nealimentare”. (continuarea in Ziua de Cluj)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Ziua de Cluj

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea