Social

#azec #italia #romani #biserica #scrisoare deschisa

Parohiile romane din Italia strang semnaturi pentru scrisori de protest

Cele 100 de parohii romane ortodoxe din Italia au lansat la 22 februarie doua mesaje de protest adresate autoritatilor italiene conform carora numele "roman" este "patat si calcat in picioare" datorita catorva conationali. Pana in prezent au fost stranse 10.000 de semnaturi.

In ultima duminica dinainte de Postul Pastelui , preotii ortodocsi din Italia au inceput strangerea de semnaturi pentru doua scrisori de "intristare si indignare". Ei au compus doua mesaje. Unul este adresat autoritatilor religioase si civile si o a doua scrisoare deschisa adresata Italiei, intitulata "Cara Italia" (Draga Italia).

Initial, strangerea de semnaturi trebuia sa se finalizeze in data de 28 februarie, dar a fost prelungita pentru ca mai multi romani sa participe la acest demers.
 
Demersul parohiilor romane nu este singular
. Comitetul Director al Asociatiei Ziaristilor si Editorilor Crestini din Romania ( AZEC ) a lansat un apel catre institutia similara italiana, Unione Cattolica della Stampa Italiana (Uniunea Catolica a Presei Italiene - UCSI).

AZEC pledeaza pentru distantarea romanilor cinstiti de cei cativa conationali delicventi . "Atmosfera a fost, din pacate, inflamata si de declaratii nepotrivite ale unor autoritati publice, a caror prima responsabilitate ar fi fost, desigur, aceea de a chema la echilibru si ratiune ", sustine in scrisoare asociatia, citata de Cotidianul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea