Social

#adrian andreies #lege case nationalizate #anulare lege csm

Parlamentul trebuie sa anuleze legea caselor nationalizate

Presedintele CSM, Adrian Andreies , a declarat ca Parlamentul trebuie sa anuleze legea caselor nationalizate , ale carei prevederi au fost declarate din nou, miercuri, constitutionale.

"Este inca o dovada in plus a acestei lipse de coerenta legislativa a Romaniei in materia proprietatii. Eu sper ca actualul legislativ sa intervina foarte urgent si sa anuleze efectiv aceasta lege. Exista unele raporturi juridice determinate de modificarile legislative succesive care s-au asezat cat de cat in ultimii ani si care, iata, se dovedesc a fi inca o data lipsite de stabilitate prin legea care a fost adoptata. Cred din tot sufletul ca actualul legislativ sa intervina si sa anuleze acest act normativ cat mai urgent", a afirmat Andreies, la RFI Romania, comentand decizia CCR de miercuri.

Andreies a spus ca trebuie sa existe o reglementare stabila in ceea ce priveste dreptul de proprietate si nu pe considerente electorale. "Dreptul de proprietate este un drept imprescriptibil , ori din punctul nostru de vedere l-am reglementat din considerente pur electorale. Deci daca ar fi fost dupa mine, eu as fi scos o lege in 1990 cu doua articole. Articolul numarul 1: imobilele trecute cu titlu sau fara titlu in favoarea statului se restituie fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora.

Articolul numarul 2: in termen de zece ani statul se obliga sa construiasca locuinte pentru actualii chiriasi. Asta ar fi insemnat efectiv o reglementare stabila si in virtutea Conventiei Europene a Drepturilor Omului in ceea ce priveste dreptul fundamental la proprietate", a mai spus Andreies.

Romania este amenintata sa se confrunte cu un val de procese la CEDO intentate de fostii proprietari de imobile nationalizate, in urma deciziei de miercuri a CCR, a declarat, joi, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuzivi de Stat, Maria Theodoru. Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat, miercuri, constitutionale modificarile aduse Legii caselor nationalizate, dupa ce presedintele Traian Basescu a facut o sesizare cu privire la aceste modificari, altele decat cele dezbatute deja de CCR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea