Social

Parlamentul si Guvernul, decimate de candidaturi

Mai bine de 40 de senatori si deputati vor candida la alegerile din iunie.

Alesii nu dezerteaza doar din Legislativul de la Bruxelles pentru a candida la locale, ci si din cel de la Bucuresti, precum si din Guvern. Mai bine de 40 de parlamentari vor sa fie primari sau sefi de Consilii Judetene . Pe lista numelor sonore figureaza: senatorul Radu Berceanu (PD-L ) - CJ Dolj, deputatul Cezar Preda (PD-L) - CJ Buzau, Mate Andras (UDMR) - CJ Cluj, Arpad Antal (UDMR) - Primaria Sfintu Gheorghe, Relu Fenechiu (PNL) - CJ Iasi.

Executivul se confrunta si el cu acest fenomen. Liberalii au cei mai multi ministri-candidati: patru. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vrea postul de primar general al Capitalei, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , care tocmai a fost lansat oficial in cursa pentru Primaria Iasi, ministrul Comertului, Ovidiu Silaghi, candideaza la sefia Consiliului Judetean Satu-Mare, in timp ce secretarul de stat de la Ministerul Lucrarilor Publice, Horia Irimia vizeaza presedintia CJ Hunedoara.

Un alt liberal, Ilie Bolojan, care va candida pentru Primaria Oradea, a plecat deja din guvern.

Partenerii de guvernare ai liberalilor, udemeristii, au si ei doua nume implicate in batalia locala: ministrul Lucrarilor Publice, Borbely Laszlo , care tinteste Primaria Tirgu-Mures si ministrul Comunicatiilor, Borbely Karoly, care vrea sa fie seful CJ Hunedoara.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea