Social

#muntenegru #parlament #autodizolvare #alegeri

Parlamentul Muntenegrului s-a autodizolvat

Parlamentul Muntenegrului a decis luni seara propria sa dizolvare , permitand astfel presedintelui Filip Vujanovic sa convoace alegeri legislative anticipate intr-un moment cand aceasta tara spera sa progreseze in perspectivele europene.

Deputatii au votat cu 42 de voturi pentru dizolvare si cu 13 impotriva. Noua deputati din cei 64 prezenti s-au abtinut. Presedintele Vujanovic urmeaza de acum inainte sa convoace noi alegeri pana la sfarsitul saptamanii, care trebuie organizate cel tarziu in 60 de zile dupa dizolvarea legislativului.

Aceste evenimente intervin la cererea guvernului care considera ca un mandat 'deplin', de patru ani' este necesar pentru ca tara sa poata 'infrunta numeroase sarcini esentiale' in ambitia sa de a se alatura Uniunii Europene, mentioneaza AFP.

Opozitia muntenegreana a acuzat totusi guvernul ca vrea sa se asigure cu un nou scrutin legislativ care sa ii fie favorabil inainte ca efectele crizei economice mondiale sa se faca mai mult simtite in tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea