Social

#moldova #presedinte #parlament #comunisti #chisinau #voronin #vladimir voronin

Parlamentul Moldovei il va vota pe noul presedinte al tarii pe 20 mai

Republica Moldova ar putea avea un nou presedinte din 20 mai. Parlamentul moldovean a decis astazi cu majoritate de voturi sa fixeze un prim vot pentru desemnarea presedintele tarii pentru ziua de 20 mai.  

Legislativul moldovean, condus de actualul presedinte Vladimir Voronin , s-a reunit astazi pentru a alege comisia speciala care va indeplini procedurile de alegere a noului presedinte al Republicii Moldova.

Comisia ar fi trebuit sa aiba sapte membri, dintre care trei din partea opozitiei, insa cum partidele de opozitie au refuzat sa isi desemneze reprezentanti in aceasta comisie majoritatea comunista a decis ca toti cei sapte membri ai comisiei speciale sa fie deputati comunisti .

Potrivit Realitatea TV, comisia va inregistrarea intai de toate candidaturile pentru functia suprema in stat. Potrivit Constitutiei moldovene, este nevoie de cel putin doi candidati, iar pentru inregistrare, candidatii au nevoie de sustinerea a cel putin 15 deputati. De asemenea, pot propune candidati grupurile parlamentare cu cel putin 15 membri.

Functia de presedinte al tarii este detinuta in prezent de Vladimir Voronin, care a fost ales marti si in functia de presedinte al Parlamentului. Presa moldoveana noteaza faptul ca mandatul lui Voronin a expirat deja, dar a fost prelungit pana in 7 iunie, acesta fiind termenul pana la care trebuie ales succesorul sau. Parlamentul moldovean poate vota de doua ori pentru desemnarea presedintelui tarii, iar in cazul a doua esecuri , se declanseaza procedura de alegeri legislative anticipate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea