Social

#alimente #parlament european # risipa de alimente

Parlamentul European vrea sa reduca risipa de alimente

Parlamentul European (PE) si-a propus sa reduca risipa de alimente , cu 50%, pana in anul 2025, se arata intr-un comunicat remis presei.

Astfel, intr-o rezolutie adoptata joi, oficialii europeni au solicitat luarea unor masuri urgente pentru a reduce risipa de alimente, dar si pentru a permite accesul la hrana pentru cetatenii europeni saraci.

Potrivit PE, in fiecare an, in gospodarii, supermarketuri si restaurante sunt irosite pana la 50% din alimentele consumabile si sanatoase.

Intre timp, insa, 79 de milioane de cetateni europeni traiesc sub limita saraciei, iar 16 milioane primesc mancarea de la asociatii caritabile.

Oficialii Parlamentului European au afirmat ca este necesar sa fie lansate campanii de sensibilizare atat la nivel european, cat si national, pentru a informa publicul cum sa evite irosirea alimentelor.

Statele membre vor trebui sa introduca cursuri in unitatile de invatamant, care sa explice cum trebuie pastrate, gatite si aruncate la gunoi alimentele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea