Social

#lege #parlamentul european #inarcatoare telefon #incarcatoare identice

Parlamentul European vrea o lege care sa impuna ca toate incarcatoarele pentru telefoane mobile sa fie la fel

In incercarea de a scapa de aglomerarea electronica, Parlamentul European a propus o lege prin care impune tuturor producatorilor de telefoane mobile sa creeze un incarcator unic pentru acestea.

Oficialii de origine germana din Parlamentul European sustin ca acest lucru ar elimina 51.000 de tone de pierderi electronice. Mai mult de atat, cei care au propus legea mentioneaza ca aplicarea acesteia ar optimiza costurile incarcatoarelor.

Legea care inca asteapta voturile Parlamentului propune realizarea unui incarcator compatibil cu toate telefoanele mobile care vor aparea pe piata.

Un alt beneficiu pentru consumatori pe care l-ar avea adoptarea acestei legi este lipsa necesitatii de a achizitiona un incarcator nou pentru fiecare dispozitiv mobil. Mai mult de atat, utilizatorii telefoanelor mobile vor avea posibilitatea sa isi incarce device-urile oriunde in afara casei, cu mai mare usurinta.

Barbara Weiler, reprezentanta a Germaniei in Parlamentul European, sustine ca legea s-ar putea aplica cel mai devreme incepand cu anul 2017.

Foto: nifynike.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea