Social

Parlamentul European a aprobat aderarea Romaniei

Romania este gata pentru semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeana , pe 25 aprilie, la Luxemburg. Parlamentul European a dat cu putin timp in urma avizul conform asupra Tratatului de aderare. Rezolutia a fost adoptata cu 497 de voturi pentru, 93 impotriva si 71 de abtineri, dar si cu foarte multe emotii. O serie de euro-parlamentari s-au declarat nemultumiti de primirea cu intarziere a aplicatiilor financiare legate de aderarea celor doua state est-europene. In plus, au fost depuse o serie de amendamente orale, inclusiv unul care cerea amanarea votului privind avizul conform asupra Tratatului de aderare. Euro-parlamentarii au aprobat atat Raportul Moscovici privind Romania, cat si rezolutia referitoare la aderarea Romaniei la Uniune in 2007. Raportul Moscovici privind Romania a fost adoptat cu 569 voturi pentru, 59 impotriva si 41 de abtineri. Membrii Parlamentului European au adoptat si raportul referitor la Bulgaria, dupa ce raportorul pentru Bulgaria, Geoffrey Van Orden a lansat o pledoarie ferma pentru respingerea amanarii votului.

Dupa votarea unei serii de amendamente, formulate de principalele grupurile parlamentare ale crestin-democratilor, ecologisilor si verzilor, rezolutia privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a fost adoptata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea